Er zijn veel haaroliemethoden. Traditioneel haaroliën en hete oliebehandeling zijn het meest gezocht. Veel meiden zeggen dat beide methoden zeer effectief zijn. Welke ga jij kiezen?

Test elk van hen maar houd in gedachten dat je moet kiezen voor degene die gunstig is voor jouw haar en hoofdhuid.

hair-oiling

Traditioneel haaroliën

Haaroliën is een intensieve behandeling die haargroei stimuleert, de conditie verbetert, beschadigde lokken regenereert en de hoofdhuid verlicht. Een geschikte cosmetische olie vinden is niet zo gemakkelijk, maar er is een ding zeker: maak geen gebruik van kant-en-klare oliemixen. De ingrediënten zijn niet noodzakelijk gekozen om te passen bij jouw haarporositeit. Het is een veel beter idee om zelf een product te matchen met jouw haartype.

DRUP, DRUP… Hoeveel olie moet je gebruiken?

Het is niet mogelijk om een exacte hoeveelheid olie te definiëren die moet worden aangebracht op het haar. De hoeveelheid is totaal anders voor lang en dik haar of voor kort en fijn haar. Je kunt een paar druppels gebruiken, of een paar eetlepels van de olie. Het is aan jou. Wanneer je voor het eerst olie aanbrengt op je haar, breng dan zo min mogelijk aan. Je kunt de dosis gedurende de volgende behandelingen verhogen.

TIK-TOK… Hoe lang moet je de olie op je haar houden?

Hier bestaat ook geen vaste regel voor. Hoe lang de olie op jouw haar moet blijven zitten is afhankelijk van hoe beschadigd het is, hoe snel het water en cosmetica absorbeert en of het intensief herstel nodig heeft. De tijd van oliën moet ook matchen met de lengte en volume van het haar. 30 minuten moet genoeg zijn voor kort haar, terwijl lang en dik haar meerdere uren nodig zal hebben. Sommige meiden laten de olie de hele nacht zitten en wassen het haar in de ochtend uit.

Welke producten moeten worden gebruikt om de olie uit te spoelen?

Dat is afhankelijk van de formule van de cosmetica. SLS shampoo’s of goede conditioners zijn het beste voor het uitwassen van dense en zware producten. Milde shampoo’s kunnen worden gebruikt om oliemisten weg te spoelen, evenals lichtgewicht formules. Houd in gedachten dat hoe meer olie je aanbrengt, hoe meer tijd je spendeert aan het wassen van je haar en hoe meer reinigende shampoo je nodig hebt. Zoals iedereen weet, maken dergelijke producten de hoofdhuid droog.

Hete oliebehandelingen voor het haar

Voordat je een hete oliebehandeling uitvoert, kies dan het beste product. De meest geschikte oliën voor dit soort haar- en hoofdhuidbehandeling zijn: jojoba, kokos, sesam, avocado. Je kunt de werking ook verrijken met kruiden. Onthoud dat je degenen kiest die goed zijn voor jouw haarkleur. Waarom is dit belangrijk? Sommige kruiden kunnen de lokken donkerder of lichter maken.

 • netel, zwarte thee, gemalen koffie, rozemarijn en salie leggen de nadruk op de natuurlijke haarkleur;
 • kamille, rabarber, goudsbloem en klaver zijn ideaal voor blondines;
 • hibiscus, rode klaver en kamille zijn uitstekende voor rode haarverzorging;
 • rozemarijn, peterselie, salie, nootmuskaat en heksenzel verlichten de tint van jouw lokken.

Weet je dat:

Als je je haar wilt versterken, gebruik: kamille, netel, paardenbloem, klit of valkruid. Goudsbloem, kamille, lavendel, gedroogde rozenblaadjes en aloë vera leveren hydratatie. Hoe stimuleer je de haargroei? Gebruik pepermunt, peterselie, paardenbloem, salie, kamille, gember of kaneel. Je kunt veel meer stoffen gebruiken bij het haaroliën. Bijvoorbeeld: fruit, essentiële oliën of Indiase kruiden. Kijk ook eens hoe banaan, avocado of citroensap werkt op jouw haar. Probeer neemolie, rozenolie, aloë verasap, wortelzaadolie, witte klei.

Hoe voer je een hete olie haarbehandling uit?

Bereid alle nodige hulpmiddelen voor: douchemuts, handdoek, heet water en de mengeling van oliën. Meng drie eetlepels oliën en een of twee theelepels kruiden. Voeg andere ingrediënten toe die je hebt gekozen. Zo’n mengeling kan tot wel zes maanden worden bewaard. Vervolgens doe je een potje met de oliën in een kom met het water om de schoonheidsmix op te warmen. Zorg ervoor dat het water niet te heet is om te voorkomen dat je je hoofdhuid, oren en handen verbrandt. Twee minuten is genoeg om het op te warmen

Breng de olie aan op de hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid terwijl je olie gebruikt om de bloedstroom te verbeteren, evenals de absorptie van ingrediënten, de haarfollikels te versterken en om simpelweg te ontspannen. Masseer de hoofdhuid ongeveer vijf minuten. Wees voorzichtig: een te dikke laag kan moeilijk uit te spoelen zijn; een te grote hoeveelheid kan de hoofdhuid vettig maken.

Daarna doe je een douchemutsje op. Als je regelmatig een hete oliebehandeling wilt doen, koop dan meer mutsjes; je kunt ze snel opmaken door de hete oliën en kleurenkruiden. Voor nog betere resultaten doop je de handdoek in heet water en doe je deze om je hoofd. De warmte onder de handdoek versnelt het proces van haarherstel.

Na ongeveer twee uur doe je de handdoek af en was je het haar grondig. Tijdens jouw eerste keer wassen gebruik je heel warm water om de poriën van de huid te openen en de ingrediënten van de olie naar binnen te laten voor een nog effectievere absorptie. Je kunt de shampoo twee keer gebruiken, maar houd in gedachten dat het geen uitdrogende stoffen en reinigingsmiddelen mag bevatten. Gebruik koud water voor de laatste keer spoelen om de huidporiën en haarcuticula te sluiten. Föhn het haar of laat het in de lucht drogen.

Traditioneel haaroliën en hete oliebehandeling – resultaten

Je realiseert je niet eens dat traditioneel haaroliën en een hete oliebehandeling uitstekende resultaten geven. Ze hebben beide invloed op haar en hoofdhuid. Wat zijn de voordelen van de behandeling?

 • herbouwt beschadigd haar, herstelt gespleten puntjes
 • levert voedings- en actieve ingrediënten, maakt het mogelijk om een juiste hydratatie- en keratineniveau te behouden in het haar
 • voegt glans toe, beschermt de haarkleur en definieert de natuurlijke haarkleur
 • maakt glad, voorkomt staticiteit en kroezing, temt onhandelbare lokken
 • beschermt tegen uv-stralen en tijdens warmtestyling
 • versnelt föhnen, ontklit en maakt styling gemakkelijker
 • helpt om verschillende huidziekten tegen te gaan
 • stimuleert haargroei, voorkomt haaruitval, maakt haarfollikels sterk

Als je wilt dat jouw haar er zo uitziet, kies dan haaroliën. Waar wacht je nog op?